Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیناپور نویسنده سی عنوان کتاب ویک دکلمه برای مقبام معظم رهبری با انتقاد از روند رو به افزایش دانلود آثار نویسندگان توسط کاربران فضای مجازی می گوید: دانلود کردن کتاب،درست مانند درست کردن قورمه سبزی در ماکروفر است! خواندن یک اثر با ورق زدن کتاب رنگ و بوی خاص خود را دارد، حسی که نویسنده با نوشتن روی کاغذ و قلم بر دست گرفتن، ایجاد کرده است فقط از طریق ورق زدن کاغذ انتقال پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، منیره غلامی توکلی - آخرین روزها ماه شعبان است که در دفتر کار میزبان بانویی نویسنده می شویم، بانویی که در 20 سال عمر نویسندگی اش، کارنامه ای درخشان از 30 عنوان کتاب دارد.

نویسنده ای بر مدار تخیل!

به نظر گفت وگو کردن با رویا سیناپور نویسنده کتاب های « شاه پری حجله»، « آوار اعتراف»، « عتیقه عشق » .. که خود معتقد است ذهنی تخیلی و قصه پرداز دارد سخت باشد اما این بار هم اوست که ما را با افسون کلمات خود برده و در دنیای سرشار از احساس سروده ای زیبا که برای رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را دکلمه نیز کرده است رها می کند...

او درباره این سروده اش می گوید: « یک شب به من الهام شد که متنی را برای حضرت آقا« مقام معظم رهبری» بنویسم.. و اکنون خوشحالم که توانستم آن را به سرانجام برسانم و در قالب کلیپ بر روی تصاویر رهبر انقلاب دکلمه کنم.

این بانوی نویسنده با اشاره به اینکه این کلیپ را تقدیم دفتر مقام معظم رهبری کرده ام می گوید: این اثر را برای اولین بار به مجموعه شما اهدا کرده ام تا مورد استفاده قرار گیرد.»

«ای که نفس حق تو بر ایمان؛ ابلاغ است نه اخطار /ای که نفس تو، برایمان ابلاغ است نه اخطار » بخشی از این سروده است که از نظر سیناپوربیشترین احساس او را بیان می کند.

از نویسنده کتاب «برتیغه بام» می خواهم که خودش را بیشتر برای خوانندگان معرفی کند و می گوید: رویاسیناپور هستم متولد سال 1349 و ساکن تهران. دو دختر دارم و نویسندگی را از سال 1373 آغاز کرده ام. بیشتر کتاب هایم در قالب رمان تخیلی، رمان های تاریخی، روانکاوی، اجتماعی، زندگی نامه است.

وی از کتاب های«غرور عاشقان»،«زیربال های غم»،«به تو می اندیشم»،« آوار اعتراف»،«افسون عشق»،«چشم های بی حیا»،«عتیقه عشق»، «شاه پری حجله»،«در انتظار شهرزاد»،«برتیغه بام» به عنوان پرفروش ترین کتاب هایش یاد می کند.

700 عنوان کتاب در رمان - تاریخی «آردتادخت»

سیناپور که اکنون کار تألیف رمانی - تاریخی با عنوان «آرتادخت» را در دست دارد درباره این کتاب می گوید: این کتاب 700 عنوان کتاب است که تمام مادران در تمام سلاطین و تمتام مشاهیر ایران را زنده می کند و قصه آن فروش یک جسد مومیایی توسط یک دختر است که خود محصل رشته تاریخ و مادرش استاد تاریخ است و اسمش اراتادخت است و این اسمی است که همان جسد مومیایی در دوران همخامشی مادرش بوده است!

این بانوی نویسنده با اشار به اینکه از دوران کودکی ذهنی قصه پرداز و تخیلی داشته است می گوید: یک اتفاق مرا به سمت نویسندگی کشاند، من تا دوران دبیرستان حتی نویسنده یک انشاء حرفه ای هم نبودم بعد از چاپ نخستین کتابم در رشته ادبیات وارد دانشگاه شدم و تا مقطع دکترا آن را ادامه دادم.

نویسنده کتاب«زیربال های غم» نویسندگی را دنیای دوم خودش می داند و می گوید: وقتی در حال نگارش یک اثر هستی یعنی زندگی دوباره و دومی را تجربه می کنی! از زندگی عادی خودت خارج شده و وارد دنیای قصه می شوی و وقتی از دنیای قصه خودت خارج می شوی، دوباره به زندگی عادی خودت بر می گردی...در واقع درست مانند خارج شدن روح از کالبد. من هر وقت می نویسم در زندگی خودم نیستم و در دنیای وارد می شوم که در موردش می نویسم.

برای نویسنده شدن هر کاری را باید بلد باشی!

وی در خصوص اینکه آثارش چه رنگ و بویی از زندگی واقعی اش دارد و آیا بر روند عادی زندگی اش تأثیرگذاشته است؟ می گوید: « قصه مربوط به آدم هاست و آدم ها هم زندگی می کنند، نویسنده باید بتواند در داستان هایش خیاطی کند، بافتنی ببافد، آشپزی کند و اگر جایی در کتاب باید به فرزندش رسیدگی کند باید مادر خوبی باشد تا بتواند روش تربیتی بچه را بنویسد یا آموزش دهد.»

این بانوی نویسنده معتقد است: « برای تألیف 30 عنوان کتاب، اصولا همه کاری را بلد است و آنها را نه تنها در قصه ها، بلکه در زندگی خودش هم اجرا می کند. از اینرو نویسندگی نمی تواند تأثیر منفی بر نقش مادری و زندگی عادی او داشته باشد. »

نویسنده کتاب«آوار اعتراف» به نکته عجیبی اشاره می کند و می گوید: مخاطبان من بیشتر آقایان هم هستند و من به جز در مواردی که نتوانستم مجوز چاپ بگیرم با مشکلی رو به رو نشده ام و از نظر من این دست مسائل برای نویسنده که دغدغه اصلی و نخستش نوشتن است نمی تواند آنقدر مهم باشد که او را از نوشتن منصرف کند.

وی ادامه می دهد: نویسنده اگر در مرحله اول بخواهد به چاپ و فروش کتابی که در دست دارد فکر کند به هیچ عنوان نمی تواند بنویسد چرا که هر کنش و واکنشی می تواند بر قدرت تخلیل نویسنده اثر بگذارد از نظر من هزینه های چپ و گرفتن مجوز و .. در مرحله های بعد از نوشتن یک اثر است.

هر فردی با نوشتن زندگی نامه خود یک نویسنده است

سیناپور استعداد و توان نویسندگی را یک موهبتی می داند که خداوند به همه بندگان خود داده است زیرا هر کسی می تواند حداقل زندگی نامه خود را بنویسد اما اگر قرار است فردی برای دیگران رمان یا قصه ای بنویسد باید قدرت تخیلی بالایی داشته باشد که این قدرت تخیل یک ذات است که در برخی از افراد به ودیعه گذاشته شده باشد.

این بانوی نویسنده با اشاره به اینکه رویکردهای اجتماعی بر ذهنیت یک نویسنده قطعا تأثیرگذار است می گوید: در نوشتن رمان یا قصه این تخیل است که به کمک نویسنده می آید، تخیلی که او را می تواند تا صدسال آینده پیش ببرد و آن دوران را ببیند!. تأثیری که ذهن نویسنده از وقایع و اتفاقات جاری روز دارد درست مانند دوربین فیلم برداری عمل می کند که با تصویربرداری و ثبت یک صحنه در حافظ خود در جای مناسب از آنها استفاده می کند.

برای نوشتن قصه های کتابم دزدی و دستفروشی کردم!

نویسنده کتاب«غرور عاشقان» می گوید: گاهی نویسنده مجبور است برای درک یک حس، صحنه سازی کرده و آن را تجربه کند در آن صورت راحت تر و دقیق تر می تواند در قصه با خواننده خود ارتباط برقرار کند مثلا در کتاب آوار اعتراف می خواستم صحنه ای را بنویسم که خانمی در خیابان جمهوری با بچه سه ساله اش دزدی کرده و کتک می خورد! اما این حس را نمی توانستم درک کنم و مجبور شدم این کار را انجام دهم تا حس ترس و اضطرابش آن زن جوان را تجربه کنم. یا دست فروشی بود که حتما باید در اتوبوس لمسش می کردم که چقدر انسان، خرد می شود و اینکه چگونه باید با تک تک نگاه های مردم برخورد کرد.

این بانوی نویسنده دلیل اقبال مردم به سمت کتاب هایی که نویسندگان آن غربی هستند را در بی پردگی قلم آنها می داند و می گوید: گاهی نویسنده برای انتقال حس یا ارتباط گیری مخاطب با یک نوع سبک زندگی و .. نیاز دارد که بی پردگی قلم داشته باشد و از برخی دیالوگ ها استفاده کند که مردم عادی آن را قبول ندارند و برای فرزندانشان خوب نمی دانند و مجبور است که آن را یا حذف کرده یا اصلاحیه بزند ، اما یک نویسنده خارجی این محدودیت ها را ندارد. وی برخلاف برخی از عقاید که می گویند ذائقه مردم به سمت آثار غربی و خارجی تغییر یافته است، معتقد است که ذائقه فیلم نامه « ابد و یک روز » است که یک داستان کاملا ایرانی است و مردم ما قطعا با داستان ها و قصه هایی که در کوچه پس کوچه های شهرهای کشورشان اتفاق می افتد ارتباط بهتری پیدا می کنند.

تبلیغ حلقه مفقوده هنر- صنعت نشر کتاب

سیناپور با اشاره به اینکه در کشور ما تبلیغ در مورد کتاب کم است می گوید: هر چیزی در کشور ما تبلیغ می شود به غیر از کتاب ! به همین خاطر است که مردم دارند از کتاب و کتابخوانی فاصله می گیرند و در شرایطی هم شاهد این هستیم که تب مطالعه در فضای مجازی بالا رفته است و شاهد دانلود کتاب ها هستیم که این اتفاق نامبارکی است.

نویسنده کتاب «در انتظار شهرزاد» دانلود کردن کتاب را درست مانند درست کردن قورمه سبزی در ماکروفر می داند ! و می افزاید: خواندن و مطالعه کردن با ورق زدن کتاب رنگ و بوی خاص خود را دارد، حسی که نویسنده با نوشتن روی کاغذ و قلم بر دست گرفتن ایجاد کرده است فقط از طریق ورق زدن کاغذ انتقال پیدا می کند. هر چه از قلم زدن دور شویم و اهل کامپیوتر شویم کتاب ها دانلود می شوند و هر چه کتاب ها دانلود شود مصنوعی تر می شویم و هر چه مصنوعی تر شویم مجازی تر می شویم و اینگونه پنهان و بعد نابود خواهیم شد.

لطفا کتاب ها را دانلود نکنید!

سیناپور در پایان با اشاره به اینکه همیشه با قلم و بر روی کاغذ داستان های خود را می نویسند می گوید: تا بخواهم آنچه در ذهن دارم را تایپ کنم ، حسش را از دست می دهم و کلمات از ذهنم می روند از این رو از تمام کسانی که کتاب ها را به جای دانلود کردن می خرند و حال و هوای ورق زدن کاغذ و بوی خوش آن را استشمام می کنند تشکر می نمایم و از همه مردم ایران می خواهم از کتاب فاصله نگیرند.

برای مشاهده و دانلود کلیپ اهدایی خانم سیناپور به مقام معظم رهبری فایل زیر را کلیک کنید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۵۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»

به گزارش مبلغ شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد. گفتنیست نشریه خیمه در پرونده ویژه خود به روایت 12 سال تلاش برای رفع محدودیت های فقهی و قانونی اهدای عضو از زبان ایرج فاضل پرداخته است. مجله خیمه در شماره اردیبهشت، به موضوعات زیر پرداخته است:

رویدادها و روایت ها: بررسی ۵ رویداد مهم فروردین

در این شماره خیمه، ۵ رویداد مهم ماه فروردین ۱۴۰۳ تحلیل شده‌اند:

اول: تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه.

دوم: بررسی ماجرای مسجدسازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق.

سوم: بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌لاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر(صلی الله علیه و آله) از نگاه ۳ استاد دانشگاه.

چهارم: روایتی از اشعار روضه‌های زنده‌یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی.

پنجم: برگزاری محفل صدهزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

چهره خیمه: «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی

آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

پرونده خیمه: ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو/ ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح

پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است.

این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.

همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پی گیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است.

علی اکبر صالحی، چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی را بیان کرده است.

کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته است.

حجت الاسلام کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده و مهدی حیدری، از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

یادمان خیمه: یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری

ماجرای کتاب مهدی آذریزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری در این بخش روایت شده‌اند.

همچنین حاج مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی اش با مرحوم امیری روایت می کند.

روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است.

همچنین حجت‌الاسلام محمدهادی فاضل، حجت‌الاسلام مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم یادداشت‌هایی نوشته‌اند.

کتاب خیمه: آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه

این شماره به مناسبت نمایشگاه کتاب، به موضوعات زیر پرداخته شده است:

کتابی کاملا کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی.

یادداشت های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901040

دیگر خبرها

  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم!/ «چه تکاپوی رقت انگیزی»
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بحران ادبیات داریم
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • نماد غذای ایرانی به خوشمزگی قورمه‌سبزی!
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید